Back to top

Retrospectiva celei de a 8-a ediții a taberei de înot

Retrospectiva celei de a 8-a ediții a taberei de înot

Medgyesi MADISZ: 

„Ne-am dorit să fim împreună cu ei timp de o săptămână, unde pe lângă programe sportive, să ne cunoaștem, să formăm comunitatea de care ne bucurăm azi.”- cam așa a pornit prima ediție a Taberei de înot, iar acum cu 8 ani în urmă conceptul este același. În cadrul proiectului Europa Minorităților, în perioada 22-28 iulie s-a desfășurat a opta ediție a Taberei de înot, organizată de Asociația Uniunea Tineretului Maghiar Democrat din Mediaș (UTDM).

70 de tineri din județul Sibiu (Mediaș, Sibiu, Dumbrăveni, Copșa-Mică, Șelimbăr, Valea Viilor, Șmig) au avut parte de șapte zile de programe sportive, jocuri și programe de recreere. Un criteriu foarte important în tabără este folosirea limbi materne, a limbii maghiare: copii sunt într-un cadru prietenos, unde vorbesc și practică limba maghiară timp de o săptămână. Acest criteriu este important pentru tinerii participanți, având în vedere că majoritatea lor provin din familii mixte și trăiesc într-un mediu unde comunitatea maghiară este prezentă în număr mic.

Zilnic au avut parte de două sesiuni de înot, unde de la mic la mare învață sau își perfecționează tehnicile de înot cu ajutorul a doi instructori. Organizatorii au avut și anul acesta grijă, ca programul taberei să fie unul compact, divers și distractiv pentru participanți, așa că atunci când nu au înotat, s-au jucat, au dansat, au vopsit, și în fiecare zi au participat la prezentări și demonstrații pentru exemplificarea posibilităților unui trai cât mai sănătos.

“Abia așteptăm următoarea ediție a taberei de înot!” – sunt părerile tinerilor participanți. După așa o săptămână nu doar ei, dar și organizatorii sunt foarte mulțumiți de această săptămână.

Pentru buna desfășurare a evenimentului dorim să mulțumim finanțatorilor și partenerilor acestui proiect: Departamentul pentru Relații Interetnice, Romgaz S.A., Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu, UDMR, Fundația Communitas, Consiliul Județean Sibiu și Fondul Bethlen Gabor.