Back to top

A sunat clopoțelul și la Báthory!

A sunat clopoțelul și la Báthory!

Luni dimineața a sunat clopoțelul și pentru elevii Școli Gimnaziale „Báthory István”. A fost un moment emoționant atât pentru părinți cât și pentru copii, în special celor 14 elevi de clasa 0 care pentru prima dată au pășit pragul clasei unde au fost întâmpinați cu dragoste de doamna învățătoare. Le dorim multă înțelepciune, bucurie și un an nou școlar plin de experiențe noi.

 

A fost o zi importantă pentru toată școala, pentru că din acest an școala are un nou director. După 16 ani de muncă grea, dar plină de roade, fostul director Szederjesi György a demisionat din funcție, rămânând profesor în școală. Locul acestuia a fost ocupat de doamna profesor Pocan Ildikó, care în calitate de președinte al asociației Pro Schola Mediensis și-a demonstrat devotamentul pentru comunitatea maghiară. Cu această ocazie îi dorim mult succes!

 

A fost o onoare să-i avem alături pe reprezentanți cultelor religioase maghiare din Mediaș care au binecuvântat noul an școlar. I-am avut alături: preot unitaran Bodor Lídia Emese, preot reformat Székely Zoltán și preotul romano-catolic Boga Norbert.

 

Reprezentanții comunității, atât politici cât și ai organizațiilor neguvernamentale au prezentat rezultatele muncii, proiectele în derulare și viitoare.

 

Pentru diaspora internă maghiară un element important este, că fără acordul UDMR-ului să nu se poată comasa clase. Pentru noi acesta nu este doar prezentul, dar și un rezultat important pentru viitorul copiilor noștri. Toată lumea trebuie să înțeleagă ca doar împreună, părinții, profesorii și politicienii putem contribui la creșterea calității și menținerea învățământului în limba maternă”. - Benedek Zakariás, deputat UDMR.

 

Încercăm să oferim cele mai bune condiții posibile. Sunt mulțumit de rezultatele pe care le-am obținut și consider că reușim să facem școala Báthory cât mai competitivă, în comparație cu altă instituții de învățământ”. - Orosz Csaba, președinte UDMR organizația județeană Sibiu.

 

Este al 4-lea an consecutiv în care asigurăm prin proiectul nostru un Program Prelungit gratuit. Culegem roadele muncii și perseverenței multor ani. Începând din acest an, nu doar în Mediaș beneficiază elevii de această oportunitate, deoarece programul a fost extins în nouă județe în care comunitatea maghiară este în minoritate. Practic, asta înseamnă că nu doar 50-60 de elevi au o masă caldă gratuită și supraveghere după terminarea cursurilor, ci aproximativ 1800 de elevi. Nu a fost ușor să ajungem aici, dar gândul că astfel putem face școala maghiară mai competitivă, puternică, ne-a îndemnat să mergem mai departe”. - Balázs Botond, președintele UTDM Mediaș.

 

În încheiere, redacția noastră vă urează un an nou școlar plin de bucurie, succes, cunoștințe și experiențe noi tuturor elevilor!