Skip to Content
Április: Szelek, Nappal, Szent György hava                   2018.Április.24, kedd, György napja.  Holnap Márk napja lesz.
Hirdetések, Bemutatkozás

Új munkatárssal bővült a MADISZ csapata

Új munkatárssal bővült a MADISZ csapata. Kinga 2018. áprilisától erősíti  a szervezet munkáját a Hosszabbított programban, illetve a MADISZ további tevékenységeiben.

Képzés a Millennium-házban

A Medgyesi MADISZ Hosszabbított Programjában résztvevő munkatársak számára a második képzési hétvégét szerveztük meg március 24-én. A februári alkalmakon pedagógia, illetve rendezvényszervezés, e hétvégén pedig kommunikáció, önismeret témakörében tudtunk meg többet magunkról és egymásról. A játék, a jó példák, a kommunikációs gyakorlatok és azok közös átbeszélése mind sokat adott mindünknek. Az eddigi remek csapatépítő alkalmakat köszönjük a PsihoProEdu munkatársainak és Bagaméri Noéminek.

Foci, hosszabbított program módra

Rendhagyó focimeccsnek lehettek szemtanúi az érdeklődők ma délután a Báthory iskola udvarán. Ilyen hangos szurkolást is rég hallott már a környék, hiszen zengett az egész udvar a pompomlányok biztatásától. A 2. és 3, illetve a 4. osztályosok két csapatban, a MADISZ fiúival kiegészülve rúgták a bőrt. A Hosszabbított program első ilyen mérkőzésén 4-6-ra nyert a 2. osztály és vendégjátékosainak csapata, amit hangos ujjongással ünnepeltek meg. Készülünk a visszavágóra! 

Várjuk a jelentkezéseket a VIII. Úszótáborba!

Idén is meghirdetjük úszótáborunkat a Szeben megyei magyar diákok számára. Az egy hetes táborban a résztvevőknek lehetőségük lesz négy úszási technikát elsajátítani, akik pedig már úsznak, tovább fejleszthetik tudásukat. Ezen kívül az elmúlt évekhez hasonlóan számos kézműves és sportfoglalkozást tervezünk, valamint szórakozásra is lesz lehetőség, és idén sem marad el a gitárdallammal kísért tábortűz melletti hangulatos est.

2018-ban is Úszótábor!

Sapkát, sálat bekészíteni! Ja, nem. Még van egy kis idő, hogy az úszósapkát és a jókedveteket összekészítsétek, de tervezni már érdemes vele, hiszen úszótáborunkat a Szeben megyei magyar diákok számára idén is megszervezzük Szentegyházán. 

Prima jumătate de an a programului prelungit la Mediaș

Din septembrie anului școlar 2017 în cadrul asociațiilor funcționează școala de după-amiază la Mediaș- cum se numește aici: programul prelungit. Este organizat de MADISZ din Mediaș, și singura instituție de învățământ primar din județul Sibiu unde se desfășoară această activitate este Școala Gimnazială Báthory István din Mediaș. După orele de predare de dimineață, cei patru supervizori de după-amiază preiau cursurile de la 12 ori 13 până la 16. Sesiunea de după-amiază începe la prânz, continuă cu scrierea temelor și, de obicei, se termină cu jocuri sau activități artizanale. Aproape 60 de elevi din Mediaș participă la acest program.

Álláshirdetés

Europass Önéletrajzok (CV) beküldését 2018. március 16. 16:00 óráig várjuk! 
 
2017 szeptemberétől foglalkozik a Medgyesi MADISZ a Hosszabbított Programmal. Munkánk gyümölcsét napról napra élvezzük és most bővítjük csapatunkat! Olyan személyt keresünk, aki lelkiismeretesen tud a gyerekekkel foglalkozni és mindemellett egy aktív csapat részese akar lenni! 

Megnéztük, csörög –e a csöröge? - fánksütés a délutáni iskolában

Hány tojás kell másfél adaghoz, ha egyhez pontosan kettő jár? Rendhagyó háztartástan óra kerekedett ki pénteki fánksütő akciónkból. A farsanghoz kapcsolódva úgy szerveztük a hosszabbított program délutáni foglalkozásait, hogy illeszkedjen az időszak hagyományaihoz. Bár a farsang letelt, mégis így lett egyik népszerű eseményünk a közös fánksütés az alsósokkal.

Ön is segíthet adója 2%-val!

Felhívjuk az olvasóink figyelmét arra, hogy a Medgyesi MADISZ 2018-ban is folytatni kívánja közösségépítő, kulturális tevékenységét a medgyesi és Szeben megyei magyar közösség érdekében.  A 2003/571-es adótörvény értelmében minden állampolgár rendelkezhet személyi jövedelemadója 2%-ról, amelyet olyan civil szervezetnek ajánlhat fel, amelynek tevékenységét támogatni szeretné. Amennyiben nem élnek ezzel a lehetőséggel, ez az összeg az államkasszába kerül. Formanyomtatványunk a cikkhez csatolva megtalálható.

Újabb medgyesi fiatal csatlakozik Winkler Gyula gyakornoki programjához Brüsszelben

Az Európai Unió működésével ismerkedhetnek fiatal gyakornokok a jövő hónaptól Winkler Gyula EP-képviselőnek és a MIÉRT-nek köszönhetően. Szerdán, Kolozsváron ismertette gyakornoki programját és az idei sikeres pályázók névsorát Winkler Gyula, az Európai Parlament RMDSZ-es képviselője és Oltean Csongor, a pályázatot megszervező Magyar Ifjúsági Értekezlet elnöke.

Tartalom átvétel