Skip to Content
Április: Szelek, Nappal, Szent György hava                   2018.Április.24, kedd, György napja.  Holnap Márk napja lesz.
Vándorcsizma néptáncfesztivál, Hirek, Bemutatkozás, Hírek

Forradalmi lendületben a Medgyesi Magyar Vegyeskórus

  • Medgyesi Magyar Vegyeskórus:
A nagy múltú Medgyesi Magyar Vegyeskórus 1990 óta gyűjti egybe a város műkedvelő énekeseit. A hagyományokhoz híven az idei március 15-i ünnepség is összekovácsolja az énekkar tagjait, akik a heti próbákon gyakorolva Kossuth-dalokkal idézik majd meg a forradalom hangulatát.
 

Gyere pajtás, induljunk el! – Kántálni járt a Gyöngyvirág néptánccsoport

  • Nefelejcs Néptánc csoport:

Karácsony estéjén a Gyöngyvirág néptánccsoport apraja-nagyja járta Medgyes utcáit. Harmonikával, csörgőkkel, jókedvű énekkel. Több éve már, hogy a régiek hagyományait felelevenítve, bekopogtatnak és még több jókedvet visznek néhány házba ezen az estén. Meghívásból idén sem volt hiány. Ösztöndíjasként nagy örömömre szolgált, hogy én is meghívást kaptam – így a kántálókkal tartottam jómagam is. Ha az éneklésben kevésbé tudtam érdemben hozzájárulni, az est megörökítésében annál inkább igyekeztem maradandót alkotni.

A XV-a ediție a Festivalului Vándorcsizma

Asociația Tinerilor Maghiari din Mediaș, în colaborare cu Primăria Mediaș și Formația de dansuri populare maghiare Gyöngyvirág, organizează cea de-a 15-a ediție a Festivalului Vándorcsizma, în 20 mai 2017.

Festivalul Vándorcsizma ed. a XIV-a

Societatea Maghiară de Cultură din Transilvania – organizația județeana Sibiu, în colaborare cu Asociația Tinerilor Maghiari din Mediaș (UTDM Mediaș) și Formația de dansuri populare „Gyöngyvirág”, vă invită să participați la Festivalul de Dansuri Populare Maghiare “Vándorcsizma”, ediția a XIV-a. Festivalul se va desfășura în data de 28 mai 2016, în Parcul Greweln. În cadrul festivalului va susține un concert una din cele mai cunoscute formații din Ungaria, Csík Zenekar.

Csík zenekar a XIV. Vándorcsizma Néptáncfesztiválon

Május 28-án, a Greweln parkban zajlik a XIV. Vándorcsizma Néptáncfesztivál! Az idéni év különlegessége, hogy a fesztiválon a Csík zenekar lép fel!

A szerencsés XIII. Vándorcsizma Néptáncfesztivál

.

„A hagyományt nem ápolni kell, hisz nem beteg. Nem őrizni kell, mert nem rab. Hagyományaink csak akkor maradhatnak meg, ha megéljük őket!" 

Sebő Ferenc, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas énekes

 

A XII.Vándorcsizma Néptáncfesztivál margójára

Immár tizenkettedik éve járja fáradhatatlan táncát a Vándorcsizma, felejthetetlen élményekben részesítve a medgyesi közönséget.

Köszönet jár ezért a szervezőknek: az RMDSZ Szeben megyei, valamint medgyesi szervezetének, az EMKE Szeben megyei szervezetének, a Medgyesi MADISZ-nak valamint a Gyöngyvirág Néptánccsoportnak a rendezvény házigazdájának.

VÁNDORCSIZMA NÉPTÁNCFESZTIVÁL

Idén 11. alkalommal szervezi meg az RMDSZ Szeben megyei valamint medgyesi szervezete, a Gyöngyvirág Néptánccsoport, a Medgyesi MADISZ és az EMKE Szeben megyei szervezete a Vándorcsizma Néptáncfesztivált Medgyesen.

Az esemény 1400 órakor a néptánccsoportok felvonulásával kezdődik. Útvonal a Millenium-Háztól  a medgyesi Polgármesteri Hivatal előtti térig.

A Medgyesi Magyar Vegyeskórus heti próbája

A Medgyesi Magyar Vegyeskórus minden szerdán 19.00 órától a Millennium ház nagytermében tartja heti próbáját.

Medgyesi Magyar Vegyeskórus

                A Medgyesi Magyar Vegyeskórus első próbáit 1990. október 25-én tartotta az ugyanabban az évben újra alakult önálló magyar tannyelvű általános iskolában. 2001 márciusától a Millennium Házban tartja heti próbáit. Az énekkar tagjai műkedvelő énekesek, tanárok, tanítók, óvónők, tisztviselők, mérnökök, munkások, nyugdíjasok, kiket az évek folyamán az éneklés szeretete és öröme kovácsolt közösséggé. A megalakulástól több, mint száz személy fordult meg a próbákon, de az állandó létszám mindig 25-30 között mozgott.

Tartalom átvétel