Skip to Content
Április: Szelek, Nappal, Szent György hava                   2018.Április.24, kedd, György napja.  Holnap Márk napja lesz.
Hírdetések, Hirek, Bemutatkozás

Ezüstfenyő-díjat kapott Orosz Csaba, medgyesi önkormányzati képviselő

  • RMDSZ Szeben Megyei Szervezete:

Az erdélyi magyar közösség számos tagja végez kiemelkedő munkát a magyarság megtartásáért – nem csak a civil szervezetekben, iskolában, óvodában, egyházakban, hanem otthon, gyermekeik, családjuk, barátaik körében. Mindez olyan napi rutin, amely sokszor láthatatlanná válik a hétköznapok forgómalmában.  Láttatni, kihangosítani az erdélyi közéletben végzett értékteremtő munkát – ez a célja az Ezüstfenyő-díjnak, melyet 16. alkalommal adnak át a különféle szakmai területek kiemelkedő képviselőinek.

Így könnyítenének a sofőrvizsgán egy elképzelés szerint

  • RMDSZ Szeben Megyei Szervezete:

A taxisok tevékenységét, valamint a sofőrvizsgázókra vonatkozó törvényt is megreformálná az RMDSZ – közölte egy székelyudvarhelyi sajtóbeszélgetésen Benedek Zakariás parlamenti képviselő. Utóbbit úgy módosítanák, hogy az Európai Unió többi tagállamához hasonlóan civilek is vizsgáztathassák a tanuló vezetőket. Megtudtuk továbbá, hogy körforgalmat építenek Székelyszentléleken, illetve az is kiderült, hogy a városok körüli terelőutak megépítésével kapcsolatos kezdeményezés egyelőre egy helyben toporog.

Orosz Csaba, Szeben megyei RMDSZ elnök szakmai önéletrajza

Tisztújítő gyűlést tartott a Szeben megyei RMDSZ szervezete 2017.január 25-én Medgyesen. Az új elnököt, Orosz Csabát egyhangúlag választotta meg a küldöttgyűlés. Szakmai önéletrajza itt olvasható.

Organizația județeană UDMR Sibiu și-a ales un nou președinte

  • RMDSZ Szeben Megyei Szervezete:

În data de 25 ianuarie, la Casa Millennium din Mediaș a avut loc Adunarea Generală a organizației județene UDMR Sibiu. La ședință au participat membrii adunării generale județene, consiliul unional județean și prezidiul UDMR.

Felhívás

Az RMDSZ Szeben megyei szervezete az érdekeltek tudomására hozza, hogy 2018. január 25-én 18 órától tartja a Szeben megyei RMDSZ tisztújító küldöttgyűlését Medgyesen, az I. C. Brătianu u. 32. szám alatti Millennium-Házban.

A jelöléseket az elnöki tisztségre 2018. január 20-án, 16 óráig nyújthatják papír alapon a Szeben Megyei RMDSZ Választási Bizottságához, Medgyesen, az I. C. Brătianu u. 32. szám alatti Millennium-Házban, figyelembe véve az RMDSZ alapszabályzatának mellékletét.

Évértékelő ünnepség a Millennium-házban

Megtartotta évzáró rendezvényét a Szeben megyei RMDSZ szervezete 2017. december 14-én a Millennium-Házban.  Az est a pásztorjátékra készülő gyerekek előadásával kezdődött, akik két karácsonyi dalt adtak elő. Ezt követően Balázs Béla Attila, Szeben megye RMDSZ elnöke köszöntötte a megjelenteket és értékelte az elmúlt évet.

Szülőkkel egyeztettek az oltástörvényről

  • RMDSZ Szeben Megyei Szervezete:

Benedek Zakariás udvarhelyszéki RMDSZ-es parlamenti képviselő kezdeményezésére és meghívására megbeszélést tartott péntek délután Vass Levente Maros megyei RMDSZ-es képviselő, a Képviselőház egészségügyi bizottságának titkára több Hargita megyei szülővel a székelyudvarhelyi városháza tanácstermében. A több mint kétórás párbeszéd során a szülők az oltástörvénnyel kapcsolatos észrevételeiket ismertették a politikusokkal.

UDMR: Autoritățile locale și județene trebuie scutite de plata auditului pentru siguranță rutieră

  • RMDSZ Szeben Megyei Szervezete:

Camera Deputaților a votat astăzi în favoarea modificării legislative inițiate de UDMR, care prevede scutirea autorităților locale și județene de plata auditului pentru securitate rutieră atunci când acestea demarează proiecte infrastructurale. După procurarea aprobărilor, permiselor și planurilor necesare plata taxei pentru audit însemna o povară de 10.000 de lei în plus la fiecare kilometru de drum construit”, a explicat deputatul UDMR, Benedek Zakariás, după ce Camera inferioară a Parlamentului, în calitate de Cameră decizională, a decis în favoarea Ordonanței de Urgență a Guvernului pentru modificarea şi completarea legii privind gestionarea siguranţei circulaţiei pe infrastructura rutieră, la care Uniunea a depus amendamente în timpul lucrărilor din comisiile de specialitate.

Folytatódtak a megemlékezések Szeben megyében

  • RMDSZ Szeben Megyei Szervezete:

Hagyománnyá vált az évek során, hogy Szeben megyei magyarság képviseletében Szelindeken is koszorút helyezünk el Petőfi Sándor és Bem József tábornok tiszteletére állított emléktáblákhoz.

A zimankós időben az evangélikus parókia előtt találkozott a medgyesi és a nagyszebeni küldöttség: Orosz Csaba, medgyesi RMDSZ-elnök, Csifó Levente, a Szeben megyei EMKE elnöke, Balázs Botond, a Medgyesi MADISZ elnöke, Kémeri Attila, a Szeben megyei MIÉRT elnöke, Szombatfalvi Török Ferenc és Szabó János, a nagyszebeni Polgári Magyar Művelődési Egyesület elnöke és alelnöke, Rétyi Magdolna, Benedek Zakariás parlamenti képviselő irodavezetője.

Konzuli fogadónap Nagyszebenben

  • RMDSZ Szeben Megyei Szervezete:

Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusának munkatársai – Barabás János vezetőkonzul jelenlétében – fogadónapot tartottak március 17-én, pénteken 10–14 óra között a nagyszebeni RMDSZ-székházban. A kihelyezett konzuli napon átvettek egyszerűsített honosítási eljárásban kérelmezett dossziékat, útlevél-igényléseket, illetve egyéb kéréseket rögzítettek.

Tartalom átvétel