Skip to Content
Április: Szelek, Nappal, Szent György hava                   2018.Április.24, kedd, György napja.  Holnap Márk napja lesz.
Hírdetések

A Magyar Kultúra Napja Medgyesen

A Romániai Magyar Dalosszövetség, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) és a medgyesi történelmi magyar egyházak szervezésében január 21-én, szombat délután folytatták azt a hagyományt, amelynek keretében az erdélyi magyar szórványtelepülések valamelyikében rendeznek ünnepi előadást a Magyar Kultúra Napja alkalmából. A tavalyi besztercei hangverseny után idén ismét, egy elsősorban az erdélyi szászság számára egykoron fontos városba, Medgyesre látogattak el a fellépő énekkarok. Hallhattuk a Medgyesi Ökumenikus Magyar Énekkart, a Magyarfenesi Vegyeskart és a Kolozsvári Guttman Mihály Pedagóguskórust is. Közreműködött Vetési Nándor színművész és ft. Szőcs Csaba, a Verbum kiadó igazgatója. A műsort Kodály Zoltán és Szent László emlékére és szellemében szervezték meg.

A medgyesi EMKE Magyar Ház – a Millennium Ház története

Az EMKE megalakulása

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, rövidítve EMKE (egyes források szerint a név Erdélyrészi volt) 1885. április 12-én alakult, központja Kolozsvár volt. Az akkori egyesület az 1861 óta működő nagyszebeni ASTRA (Asociaţiunea Transilvană pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român), azaz az erdélyi románság művelődési szervezete mintájára alakult meg az erdélyi magyarság közművelődésének és népjólétének fejlesztése céljából.

Nyugdíjasok Egyesületének alapító gyűlése

Szeretettel megívunk minden kedves érdeklődőt az augusztus 4-én d.u. 18 órai kezdettel tartandó nyugdíjasok egyesületének alapító gyülésére.

Helyszín: Millennium Ház nagyterme

 

Tartalom átvétel