Skip to Content
Április: Szelek, Nappal, Szent György hava                   2018.Április.24, kedd, György napja.  Holnap Márk napja lesz.
Hírek

Zurgó-táncház a medgyesi Kolping Gyermekotthonban

  • Medgyesi Kolping Család:

Moldvai csángó magyar népzene csendült fel szombat délelőtt a medgyesi Adolf Kolping Gyermekotthon közösségi termében. A muzsikaszó mint mágnes vonzotta az otthon kicsiny lakóit, illetve a városból is sokan elhozták csemetéiket és együtt tanulták meg az új tánclépéseket, dalokat. A Nagy Bercel vezette Zurgó együttes már negyedik alkalommal látogatta meg a medgyesi Adolf Kolping Gyermekotthont, hogy táncházzal mozgassa meg a helyieket.

Iskola kezdésre kész a medgyesi Adolf Kolping Gyermekotthon

  • Medgyesi Kolping Család:

    A hétköznapi rohanásban az embereknek nincs idejük észrevenni a szentlélek munkásságát. Késztető hangját fölülmúlja a mai modern tehnológia digitális zakatolása, így a szentlélek szavai nem válnak tetteké.
     Harai Pál kanonok, nyug. medgyesi esperes-plébános, a szentlélek szavát meghallva, nagy szeretettel meghívta a medgyesi Kolping ház nevében Böjte Csaba OFM (Ordo Fratrum Minorum) testvért hogy hozzon gyerekeket az általa épített szép házba.

Tartalom átvétel