Skip to Content
Április: Szelek, Nappal, Szent György hava                   2018.Április.24, kedd, György napja.  Holnap Márk napja lesz.
Hírek

A román-magyar együttélés témájában hirdet drámaíró pályázatot az RMDSZ

  • Medgyesi RMDSZ Szervezet:

Hogyan lehetne megragadni egyetlen drámában mindazt, ami a román-magyar együttélést jellemezte az elmúlt száz esztendőben?  A centenárium évében erre keressük a választ a Communitas Alapítvánnyal közösen indított 100 év a lépcsőházban című drámaíró pályázatunkkal. I. díj 10.000 lej II. díj 7.500 lej, III. díj 5.000 lej.  

Évértékelő ünnepség a Millennium-házban

Megtartotta évzáró rendezvényét a Szeben megyei RMDSZ szervezete 2017. december 14-én a Millennium-Házban.  Az est a pásztorjátékra készülő gyerekek előadásával kezdődött, akik két karácsonyi dalt adtak elő. Ezt követően Balázs Béla Attila, Szeben megye RMDSZ elnöke köszöntötte a megjelenteket és értékelte az elmúlt évet.

Helyzetkép Medgyesről - Interjú Orosz Csaba önkormányzati képviselővel

  • Medgyesi RMDSZ Szervezet:

A közel 45 ezer főt számláló Szeben megyei, szász és magyar örökséggel rendelkező iparváros, jelenleg Románia földgázkitermelő központja és lakosságának tíz százaléka magyar. Első interjúmon Orosz Csabával, a Medgyesi RMDSZ elnökével, önkormányzati képviselővel beszélgettem. Kérdéseim nem csak a képviselőhöz, hanem a közéletben aktív szülőhöz és az egykori Madiszos fiatalhoz is szóltak.

MIÉRT írom alá? – Európa itt vagyok! – a MSPI kapcsán indít versenyt a MIÉRT

  • Medgyesi RMDSZ Szervezet:

Kreatív versenyre hívja a MIÉRT azokat, akik Brüsszelbe szeretnének utazni, hogy belekóstolhassanak a város körforgásába és az európai uniós folyamatokba.

 

A játék az ifjúsági szervezet Facebook-oldalán startol, ahová a jelentkezőknek egy kreatív fotót kell beküldeniük, amelyen szerepel a jogaink.eu felirat valamilyen formában, és meg kell fogalmazniuk Európának szánt üzenetüket. A fődíj egy kétszemélyes háromnapos Brüsszeli tanulmányi út Winkler Gyula európai parlamenti képviselő jóvoltából.

Medgyesiek a Szent György Napokon

  • Medgyesi RMDSZ Szervezet:

A Kovászna Megyei Tanács meghívásának eleget téve vettek részt az idei Szent György Napokon, a Székelyföld-Szórvány összefogás jegyében a megyei RMDSZ részéről Nagy Irén és férje, Nagy László, valamint kislányuk, Erika. Részvételük célja a tapasztaltcsere, Szeben megye népszerűsítése, a megyei programok reklámozása, illetve az érdeklődőknek a szórványlét ismertetése. A Nagy-házaspár a sepsiszentgyörgyi Romudvarban állította fel Szeben megye standját, ahol a rendezvény látogatói a Vándorcsizma Néptáncfesztivál meghívóiból, a Nagy-Küküllő havilap példányszámaiból, Szeben megyét ismertető prospektusokból, Medgyes városát bemutató kiadványokból válogathattak.

Létfontosságú választás előtt állunk

  • Medgyesi RMDSZ Szervezet:

A medgyesi Millennium-Házban tartotta kampányzáró összejövetelét a Szeben megyei RMDSZ csütörtök este. A nagyteremben a szenátor- és képviselőjelöltek beszámoltak az elmúlt hetek tapasztalatairól, a kampányban elvégzett munkáról.

A magyar kultúra napja, Medgyesen

  • Medgyesi RMDSZ Szervezet:
„Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog,ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának.”
( Bartók Béla)
 
Tartalom átvétel