Skip to Content
Április: Szelek, Nappal, Szent György hava                   2018.Április.24, kedd, György napja.  Holnap Márk napja lesz.
Beszámolók

Pro Schola Mediensis 2016-os évi tevékenységi beszámolója

Egyesületünk elsődleges és legfontosabb célja, hogy a Medgyes és környéke magyar oktatását segítse elő, tanulók és tanárok támogatása által. Mindezt annak érdekében, hogy modern, jól felszerelt iskola és jól felkészült tanárok végezzék a mindennapi teendőket, és a diákok helyt tudjanak állni a különböző tantárgyversenyeken, felmérő vizsgákon.

Pénzügyi beszámoló – 2014

A 2014-es pénzügyi évet alapítványunk 39.583 lejjel indította. (Ez az összeg a 2013-as évből maradt áthozatal.) Az év összbevétele 59.406,02 lejt tett ki és a következő tételekből tevődött össze:

Beszámoló a Pro Schola Mediensis Alapítvány 2014. évi tevékenységéről

1.      Iskolabuszok működtetése – ingáztatás

 

Kisbuszaink útiránya 2014-ben nem tért el a 2013-as járatoktól:

-          Sárga iskolabusz: Medgyes-Erzsébetváros-Küküllőalmás-Somogyom-Medgyes

(15 tanuló)

-          Mercedes Sprinter: Medgyes-Mihályfalva-Medgyes (8 tanuló)

-          Opel Vivaro: Medgyes-Kiskapus-Medgyes(6 tanuló)

Pénzügyi beszámoló 2009 – 2013

A 2009-2013-as öt éves időszakban alapítványunk 455.226,36 lej bevételt valósított meg. Ennek forrásai az 1. sz. mellékleten(Bevételek táblázat) feltüntetett tételek szerint oszlottak meg.

Legfőbb bevételeinket pályázatok biztosították (1. sz. melléklet, 1. táblázat).  Öt év alatt 21 pályázatot nyertünk meg (2. sz. melléklet), éspedig: Szülőföld ill. Bethlen Gábor Alap, Budapest – 10 pályázat, Balassi Intézet, Budapest – 4 pályázat, Communitas Alapítvány, Kolozsvár – 4 pályázat, Eurotrans Alapítvány, Kolozsvár – 2 pályázat, Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Budapest – 1 pályázat.

Beszámoló a Pro Schola Mediensis Alapítvány 2013. évi tevékenységéről

1.      Iskolabuszok működtetése – ingáztatás

Kisbuszaink útiránya 2013-ban nem tért el a 2012 szeptemberében megkezdett járatoktól:

-          Sárga iskolabusz: Medgyes-Erzsébetváros-Küküllőalmás-Somogyom-Medgyes

(14 tanuló)

-          Mercedes Sprinter: Medgyes-Mihályfalva-Medgyes (5 tanuló)

-          Opel Vivaro: Medgyes- Asszonyfalva-Kiskapus-Nagyekemező-Medgyes(6 tanuló)

Beszámoló a Pro Schola Mediensis Alapítvány 2012. évi tevékenységéről

1.      Iskolabuszok  működtetése - ingáztatás

A tanév (júnuis) végéig kisbuszaink a Medgyes - Erzsébetváros - Küküllőalmás-Somogyom - Medgyes ill. a Medgyes - Mihályfalva - Kiskapus - Nagyekemező - Medgyes útvonalakon szállították a Báthory Iskolába és haza a 16 ingázó tanulót.  

Beszámoló a Pro Schola Mediensis Alapítvány 2011. évi tevékenységéről

1.      Ingáztatás

A 2010-11-es tanév végéig folytattuk tanulóink ingáztatását a Medgyes-Erzsébetváros-Küküllőalmás-Somogyom-Medgyes útvonalon. 2011 szeptemberétől – a szülők igényeinek elegettéve – beindult az ingáztatás a Medges-Mihályfalva-Kiskapus-Nagyekemező-Medgyes útvonalon is. Ennek sikeres lebonyolítására alapítványunk megvásárolta második iskolabuszát,  egy Mercedes Sprinter kisbuszt. Így lehetővé vált mindkét irányból 16 tanuló ingáztatása, ezáltal lehetőséget biztosítva ezen tanulók magyar nyelvű oktatására, valamint növelni a medgyesi Báthory István Iskola tanulólétszámát.

Beszámoló a Pro Schola Mediensis Alapítvány 2010. évi tevékenységéről

1. Medgyes és környéke magyar oktatásának támogatása:

 

            2010-ben alapítványunk legjelentősebb megvalósítása az iskolabusz megvásárlása volt. Ezzel medgyesi magyar oktatásunk régi álma valósult meg. Szeptember 13-tól (iskolakezdéstől) lehetőség teremtődött városunk környező – magyarok által is lakott – településeiről a Báthory István Iskolába szállítani a magyarul tanulni óhajtó V-VIII osztályos gyerekeket. Az ingáztatás első eredménye az, hogy 20 év után sikerült végre megállítani gyereklétszámunk csökkenését. Reméljük, hogy belátható időn belül létszámnövekedést is elérünk.

Beszámoló a Pro Schola Mediensis Alapítvány 2009. évi tevékenységéről

Alapítványunk a 2009. évben a következő tevékenységeket tűzte ki és valósította meg:

-          az informatikai laboratórium felszerelésének modernizálása Smart Board tábla és Doktor Sound multifunkcionális zenegép vásárlásával,

-          a Tintafolt havi suliújság kiadási költségeinek fedezése,

-          a medgyesi Báthory István Iskola és a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Líceum testvérkapcsolatának támogatása, a cserelátogatás utiköltségeinek, valamint a közös vetélkedők kiadásainak fedezésével,

-          ingázó diákjaink szállítási költségeinek résztámogatása,

-          versenyeken, vetélkedőkön, matek táborban részt vevő tanulók útiköltségeinek támogatása,

-          tanév végi jutalomkönyvek vásárlása.

Tartalom átvétel