Skip to Content
Április: Szelek, Nappal, Szent György hava                   2018.Április.24, kedd, György napja.  Holnap Márk napja lesz.
Vándorcsizma néptáncfesztivál

A XV-a ediție a Festivalului Vándorcsizma

Asociația Tinerilor Maghiari din Mediaș, în colaborare cu Primăria Mediaș și Formația de dansuri populare maghiare Gyöngyvirág, organizează cea de-a 15-a ediție a Festivalului Vándorcsizma, în 20 mai 2017.

Festivalul Vándorcsizma ed. a XIV-a

Societatea Maghiară de Cultură din Transilvania – organizația județeana Sibiu, în colaborare cu Asociația Tinerilor Maghiari din Mediaș (UTDM Mediaș) și Formația de dansuri populare „Gyöngyvirág”, vă invită să participați la Festivalul de Dansuri Populare Maghiare “Vándorcsizma”, ediția a XIV-a. Festivalul se va desfășura în data de 28 mai 2016, în Parcul Greweln. În cadrul festivalului va susține un concert una din cele mai cunoscute formații din Ungaria, Csík Zenekar.

Csík zenekar a XIV. Vándorcsizma Néptáncfesztiválon

Május 28-án, a Greweln parkban zajlik a XIV. Vándorcsizma Néptáncfesztivál! Az idéni év különlegessége, hogy a fesztiválon a Csík zenekar lép fel!

A szerencsés XIII. Vándorcsizma Néptáncfesztivál

.

„A hagyományt nem ápolni kell, hisz nem beteg. Nem őrizni kell, mert nem rab. Hagyományaink csak akkor maradhatnak meg, ha megéljük őket!" 

Sebő Ferenc, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas énekes

 

A XII.Vándorcsizma Néptáncfesztivál margójára

Immár tizenkettedik éve járja fáradhatatlan táncát a Vándorcsizma, felejthetetlen élményekben részesítve a medgyesi közönséget.

Köszönet jár ezért a szervezőknek: az RMDSZ Szeben megyei, valamint medgyesi szervezetének, az EMKE Szeben megyei szervezetének, a Medgyesi MADISZ-nak valamint a Gyöngyvirág Néptánccsoportnak a rendezvény házigazdájának.

VÁNDORCSIZMA NÉPTÁNCFESZTIVÁL

Idén 11. alkalommal szervezi meg az RMDSZ Szeben megyei valamint medgyesi szervezete, a Gyöngyvirág Néptánccsoport, a Medgyesi MADISZ és az EMKE Szeben megyei szervezete a Vándorcsizma Néptáncfesztivált Medgyesen.

Az esemény 1400 órakor a néptánccsoportok felvonulásával kezdődik. Útvonal a Millenium-Háztól  a medgyesi Polgármesteri Hivatal előtti térig.

Tartalom átvétel