Back to top

Festivalul Vándorcsizma ed. a XXI-a

Festivalul Vándorcsizma ed. a XXI-a

Fontosabb kulturális rendezvények: 

Festivalul de dansuri populare Vándorcsizma este un eveniment tradițional în orașul nostru, sărbătorind cultura și tradițiile maghiare. Ediția din 2024 va avea loc pe 25 mai în parcul Greweln din Mediaș.

 

În anii precedenți, festivalul a oferit diverse activități pentru vizitatori, inclusiv spectacole de dansuri populare, concursuri de gătit gulyás, demonstrații și prezentare de iurtă și tir arcuri, concerte, târguri de meșteșuguri și produse tradioționale handmade respectiv seară de dans. Ne-am străduit întotdeauna să oferim o experiență variată pentru toate vârstele, cu un accent special pe concursul de gătit gulyás, care este extrem de popular, și pe concursul de gătit lansat anul trecut, unde echipele își demonstrează abilitățile culinare din gastronomia maghiară.

 

Partenerii și finanțatorii acestei ediții vor fi Primăria Mediaș, Consiliul Județean Sibiu, Uniunea Democrată Maghiară din România, Fundația Communitas, Fundația Bethlen Gábor, Fondul Național de Cooperare, Meditur SA, ECO-SAL SA, și Contrast Publicitate.

 

Organizatorii evenimentului includ UTDM Mediaș, UDMR Mediaș și formația de dansuri populare Gyöngyvirág din Mediaș.

 

 

Program:

 

12:00 - Parada portului popular pe ruta Casa Millenium – Primăria Mediaș

13:00 - Deschidere oficială în Parcul Greweln

13:00 - Târg de produse tradiționale, concurs de gătit, activități pentru copii

13:15 - Spectacolul formațiilor de dansuri populare

16:30 - Concurs de gătit gulaș și concurs de gătit

18:00 - Concert Dinamic

19:30 - Concert Omega Revival

20:30 - Seară de dans popular