Back to top

Tabăra de înot pentru tinerii din județul Sibiu

Tabăra de înot pentru tinerii din județul Sibiu

Medgyesi MADISZ: 

În cadrul proiectului "Europa Minorităţilor" care a ajuns la ediţia a III-a, tinerii maghiari din județul Sibiu au posibilitatea să participe la o tabară de înot, care va avea loc în localitatea Vlăhița din județul Harghita. În cadrul acestei tabere s-au înscris un număr de 50 de elevi maghiari cu vârste cuprinse între 14-18 ani, din localitățile: Mediaș, Sibiu, Agnita, Copșa-Mică, Dumbrăveni și Șeica Mică.

Pe parcurul unei întregi săptămâni tinerii pot participa la diferite jocuri în echipă, la prezentări şi prelegeri din partea unor persoane din domeniul voluntariatului din diferitele părţi ale ţării, invitaţi care sunt implicaţi în luarea deciziilor în politicile pentru tineret şi a minorităţiilor naţionale dar în acelaş timp şi despre imigranţi.

Proiectul doreşte să aibă un impact mare asupra participanţiilor, aceştia să ajungă acasă cu o viziune nouă asupra petrecerii timpului liber într-un mod mai util, înţelegând că se pot şi distra în tot acest timp.

Timp de o săptămână tinerii vor putea participa la diferite activități educativ-sportive, prin care își vor putea însuși noi cunoștințe în domeniul sportului nautic și de asemenea vor avea posibilitatea de a ieși din rutina zilnică.

În funcție de abilitățile pe care le au, participanții vor putea învăța să înoate sau să își perfecționeze îndemânarea în una din cele cinci procedee de înot.

La eveniment vor lua parte invitați de la organizații de tineret partenere din Harghita și Covasna, pentru a evidenția diferențele din viața de zi cu zi a unui tânăr din județul Sibiu, cu a unui tânăr din Secuime.

Tabăra de înot are loc în perioada 28 iulie-3 august 2013, este organizată de Asociația Uniunea Tineretului Maghiar din Mediaș și se adresează elevilor maghiari din județul Sibiu.