Skip to Content
Április: Szelek, Nappal, Szent György hava                   2018.Április.24, kedd, György napja.  Holnap Márk napja lesz.
Múlt - Jelen - Jövő

Húsvét Balázstelkén

A Balázstelki református gyülekezet már Virágvasárnap után nagy lelkesedéssel készült a pasió hetére. A bűnbánati héten is nagyon szép számban jöttek a hívek a templomba. Nagypénteken két istentisztelet is volt tartva ahol az ige a Megváltónk éretünk való szenvedeseiről szólt. Az esti istentisztelet keretében Kiss Erika, az egyházközség kántora egy Túrmezei Erzsébet verset szavalt el a gyülekezetnek amely Jezus keresztfájérol szólótt. A vers cime Amon az ács. A gyülekezet meghatodva halgatta a keresztfán érettünk szenvedett Jézus Krisztus kálváriaját, ami a vers üzenetében körvonalazódott.

Balázstelke - múlt, jelen, jövő

            Balázstelke első okleveles említése 1332-ben történt Balastelke alakban. Szász jobbágyfalú volt. Első templomát 1339-től említik a hivatalos írások. A régi temploma a 19. század végére annyira romos lesz, hogy 1901-ben újat építenek helyébe neogótikus formában. Az erődítés nyomai csak földhányás formájában maradtak fenn.

Tartalom átvétel